وی شصت
◾روحِ قهوه دمی تو یه فنجونِ! گفته میشه که خوشمزگی و روح کامل یه فنجون قهوه، تو شیوه دمآوری اونه.◾
دریپرِ V60 این مزیت رو کامل داره. هاریو که طراح قهوه جوش V60 هستش، ساختن ظرف های شیشهای، علم شیمی و تهیه قهوه رو کنار هم آورده. در حقیقت، شرکت هاریو، که تو سال 1921 میلادی تو توکیو تأسیس شد، با تولید و فروش محصولات شیشهای شروع به کار کرد. اونا بعد از تقریبا 30 سال تحقیق روی شیشه، تونستن محصول منحصر به فرد خودشونو تولید کنن، اسم اون رو شیشه هاریو (Hario Glass) گذاشتن. این محصول از 100 درصد مواد معدنی طبیعی تولید شده.
هاریو، صدها جایزه برای طراحی خودش دریافت کرده، اما با اینکه V60 مدت زمان زیادی نیست که به بازار معرفی شده، ولی به معروفترین اختراع این شرکت تبدیل شده. اسم این محصول، از زاویه 60 درجه بدنه مخروطیش گرفته شده. که اول با جنس سرامیکی و شیشهای و بعد با جنس پلاستیک و آخر سر به جنس فلزی به بازار اومده. نسخه نهایی هاریو V60، از جنس مس هستش. این محصول، برای انتقال حرارتی بالا طراحی شده و با نگه داشتن حرارت، میزان عصارهگیری از دونههای قهوه رو بیشتر کرده و نوشیدنی بهتری رو برای شما تهیه میکنه.
چه چیزی از V60 انتظار میره؟ عامل پارامترهای بیشتری تو دریپر یا دستگاه V60 نسبت به بقیه دریپر ها یا دستگاه های دم آوری، تو زمان عصارهگیریش درگیره و این به دلیل سه اصل مهم تو طراحیشه:
• بدنه مخروطی شکل (زاویه 60 درجه): اجازه میده تا آب به مرکز ظرف جریان پیدا کنه و زمان تماس آب با دون های قهوه رو بیشتر می کنه.
• داشتن منفذی بزرگ: امکان این رو میده که با استفاده از سرعت آب، طعم نوشیدنی رو تغییر بده و طعم بهتری به نوشیدنی بده.
• بدنه مارپیچی: که تا بالای دستگاه ادامه داره و به هوا اجازه خروج میده تا زمان همجواری آب با دون های قهوه رو افزایش بده .
تو دم آوری قهوه دو عامل مهم وجود داره، یکی اندازه دون های قهوه آسیاب شده و بعدی میزان جریان آبه. در این دستگاه به آسونی میتونید این دو متغیر مهم تو تهیه قهوه رو تغییر بدید. اگر به آرومی آب رو به درون ظرف اضافه کنید، میتونید یه نوشیدنی غلیظ داشته باشید، اما اگه آب رو سریعتر به ظرف اضافه کنید، نتیجه میزان حل شدن قهوه تو آب کمتره، در نتیجه نوشیدنی رقیقتری خواهید داشت.